Zilveren munten zijn een betrouwbare belegging

Al enige tijd beleg ik mijn geld in edelmetalen en daarbij het liefst in zilver. Vooral wanneer de koers van de zilverprijs weer omlaag gaat stap ik in en koop ik zilveren munten via Silver Fund. Ik kies hierbij voor munten omdat deze uniek en waarde vast zijn. Daarnaast zijn zilveren munten een leuke manier van beleggen, omdat je door middel van een verzameling een stijgend kapitaal kunt aanleggen en daarmee ook als hobbyist kunt verzamelen. Twee dingen die ik graag doe.

Zilveren munten aanschaffen via Silver Fund

De aanschaf van zilveren munten is tegenwoordig online erg makkelijk te regelen. Ik ga hiervoor altijd naar silver-fund.be, mijn favoriete website voor de aanschaf van zilveren munten. Zij hebben:

  • Scherpe prijzen die meegaan met de actuele stand van de zilverkoers
  • Gratis levering vanaf vijfduizend euro
  • Het aanbod is altijd op voorraad
  • Er is een breed aanbod, met veel soorten munten
  • Ze kunnen advies bieden met de brede expertise die in huis is

Silver Fund is daarmee een betrouwbaar partner in het uitbreiden van mijn collectie zilveren munten en ik heb er inmiddels al aardig wat. Het investeren in zilveren munten is een aanstekelijke aangelegenheid. Ik sprak er een tijd geleden eens over met iemand die al langer ervaring had dan ik en na dit verhaal aangehoord te hebben ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in het aanleggen van mijn eigen verzameling van zilveren munten. Dit begon met de aanschaf van enkele munten via Silver Fund. Ik wilde gewoon eens weten hoe het ging om online munten te kopen en koos een vijftal zilveren munten uit, puur op gevoel en uiterlijk. Ik zag enkele munten die ik mooi vond en daarmee is mijn verzameling begonnen. In het begin ging het dus om een relatief kleine investering en was ik voor mijn eerste zilveren munten nog geen negentig euro kwijt, inclusief btw. Ik kon direct online afrekenen en had de munten snel in huis, waarbij de munten goed verpakt waren en ik ze haast als een cadeautje kon uitpakken. Dit voelde goed en proefde naar meer. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in het verzamelen van dit soort munten en heb me ingeschreven op de nieuwsbrief, om zo promoties in mijn mail te kunnen ontvangen. De toon was gezet en ik begon zo mijn verzameling.

Het uitbreiden van een verzameling als investering

Het leuke van Silver Fund is dat je munten hebt ik veel verschillende prijsklassen. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het gewicht van de zilveren munten en dat maakt het juist leuk om meer met dit soort munten te doen. Mijn gezin, mijn familie en mijn vrienden zijn allemaal op de hoogte van mijn verzameling. In eerste instantie vonden ze het saai en zagen ze er het interessante niet van. Munten verzamelen kwam in hun ogen over als postzegels verzamelen. Ik legde uit dat het een investering is, dat je eigenlijk zilver koopt dat op de lange termijn in waarde vermeerderd en dit ondertussen aanlegt in een verzameling van mooie, speciaal gemaakte munten voor verzamelaars. Nu koop ik tegenwoordig kilomunten, puur omdat ik grotere bedragen wil aanleggen in mijn investering, maar ook deze munten passen mooi in mijn verzameling, die ik thuis in de kluis bewaar. Wanneer ik jarig ben krijg ik regelmatig de vraag welke munten ik nog niet heb en vinden mensen het leuk om een zilveren munt cadeau te doen. Van mijn kleinzoon heb ik onlangs zelfs een zilveren 5 Fr. Semeuse munt gekregen. Een klein en goedkoop muntje, maar ik had hem nog niet. Het is erg leuk dat mijn verzameling door mensen in mijn omgeving op die manier nog meer leeft.

Reageren is niet mogelijk