Wat leert mijn pup tijdens puppytraining?

Als je een pup in huis haalt, moet je weten dat een goede hondentraining een essentieel onderdeel is van het opvoeden van een puppy. Veel nieuwe eigenaren zijn het er ook mee eens dat een soort puppytraining een goed idee is. Maar voordat je je inschrijft, is het handig om te weten wat je moet zoeken in een goede trainer en faciliteit en wat je van jouw pup mag verwachten. Een goede puppytraining zal worden geleid door een ervaren hondentrainer. Vaak vinden lessen plaats in een hondenopleidingscentrum, maar sommige worden uitgevoerd in een andere hondenfaciliteit. Puppytraining wordt ook “puppy-kleuterschool” genoemd. De kosten voor deze lessen variëren, maar je krijgt meestal waar je voor betaalt. Zorg ervoor dat je de trainer onderzoekt voordat je je aanmeldt voor een les. De trainer moet voldoende ervaring en referenties hebben. De faciliteit moet ook hondenveilig zijn met voldoende open ruimte om te werken. Om het jou makkelijk te maken, ik heb voor het trainen van al mijn honden hondenschool Astrid’s gebruikt en ben er zeer tevreden over. De hondenschool is gelegen in Den Haag en werkt met zeer professionele trainers. Meer informatie over de puppytraining in deze school vind je via de pagina www.puppyclass.nl.

Wat te verwachten tijdens de lessen puppytraining

De puppytraining wordt eenmaal per week gehouden gedurende ongeveer vier tot acht weken. Tijdens elke les concentreert de trainer zich meestal op twee of drie dingen. Het komt vaak voor dat ze tips voor huistraining bieden waarmee je kunt werken tussen de wekelijkse lessen. Als je deze tips niet krijgt, vraag er gerust om. De trainer zal ze je met plezier geven. Het uiteindelijke doel van puppytraining is om een ​​goede basis te leggen voor de training en het gedrag van je hond in de toekomst. De lessen puppytraining omvatten de basisbeginselen, zoals:

  • socialisatie
  • tips voor huistraining
  • elementaire gehoorzaamheid
  • algemene communicatie met je hond

Problemen en testgedrag

Honden denken en handelen anders dan mensen, en het kan even duren voordat je het gedrag van je nieuwe pup begrijpt. Een goede hondentrainer zal tijd spenderen om ervoor te zorgen dat je beter begrijpt waarom jouw puppy zich gedraagt ​​zoals hij of zij doet en wat je kunt doen om ongewenst gedrag te veranderen. Hoewel het belangrijk is om te leren als eigenaar hoe je jouw puppy nieuwe commando’s aanleert, moet er nog meer aandacht besteed worden aan socialisatie. Een van de veelgemaakte fouten die je als nieuwe puppybezitter kunt maken, is denken dat de training stopt als de puppytraining op school eindigt. In werkelijkheid stopt het trainen van een hond nooit; als een pup ouder wordt, gaat het meer om het versterken van de lessen. Blijf dus op de hoogte van alles wat je tijdens de les hebt geleerd en gebruik de lessen in je dagelijks leven met je hond. Het is leuk om je pup te blijven uitdagen. Je kunt aan de vaardigheden die je hebt geleerd op school nieuwe opdrachten of trucs toevoegen. Het zal je hond boeien en het zorgt er ook voor dat hij of zij niet vergeet wat ze tijdens de puppytraining op school hebben geleerd. Bovendien, aan het einde van de puppytraining, kan de trainer je helpen te beslissen waar je hond aan kan werken als je geïnteresseerd bent om verder te gaan met het trainen van je hond. De trainer kan een cursus van een volgend niveau of een gespecialiseerde les aanraden om aan specifieke dingen te werken. Ze kunnen je ook adviseren over het betrekken van jouw hond bij activiteiten zoals hondensport, diergerichte therapie of zelfs als je wilt gaan werken met je hond (denk aan hondengeleider).

Reageren is niet mogelijk