Waarom zou je de inbouw van je camper uitbesteden?

Er kunnen veel redenen zijn waar je de inbouw van je camper wilt uitbesteden. Ten eerste is het best wel een heel karwei om je (misschien wel heel oude!) busje om te bouwen tot fatsoenlijke camper, en ten tweede ben je misschien niet geheel op de hoogte van wat de regels en wetgeving zijn rondom de inrichting van camperbusjes. Het is namelijk zo dat die aan allerlei eisen moet voldoen om te worden goedgekeurd als camperbusje, en het is heel belangrijk dat je je daar aan houdt. Vergeet je namelijk een belangrijk element van de inrichting, dan kan het zijn dat je busje niet goed wordt gekeurd als camperbusje en je dus flink wat meer kwijt bent aan wegenbelasting. Het is namelijk stukken goedkoper om een camperbusje te rijden dan een zogezegd ‘normaal’ busje. Het is dus geen gek idee om de inbouw van je camper uit te besteden, want bij een officieel camper ombouwbedrijf zijn ze volledig op de hoogte van wat er precies nodig is voor een busje om na de inbouw tot camper goedgekeurd te worden als officieel camperbusje. Als je de inbouw van je camper liever zelf wilt doen kan dat natuurlijk prima, het hoeft niet perse door een officieel bedrijf te worden gedaan, maar zorg dan wel dat je volledig op de hoogte bent van alle eisen en wetgeving rondom het ombouwen en inrichten van een camperbusje, zodat je niet bedrogen uitkomt zodra je hem laat keuren. 

Waar moet een inbouw camper aan voldoen?

De belastingdienst maakt onderscheid tussen normale busjes en camperbusjes, en om die reden moet je camperbusje voldoen aan een aantal vrij strenge regels. Als deze regels niet zouden bestaan kan namelijk iedereen een simpel kookstelletje en een matras in het busje leggen en claimen dat het een camperbusje is omdat ze erin kunnen kamperen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. de belastingdienst hanteert daarom onder andere de volgende voorwaarden:

  • Er moet een keukenblokje inzitten met een vaste kookgelegenheid.
  • Het bed (of de bedden) moeten een bepaald formaat hebben.
  • Er moeten minimaal twee vaste en afsluitbare opbergfaciliteiten in zitten.
  • Er moeten minimaal twee vaste zitplekken inzitten. (Dit mogen de bestuurders- en bijrijderstoel zijn.)

Al met al dien je je aan een hoop regeltjes te houden bij de inbouw van je camper. Het kan zijn dat je hierdoor niet goed weet hoe je zo optimaal mogelijk je busje inricht, of dat je simpelweg geen kaas hebt gegeten van het bouwen van op maat gemaakte meubels. In dat geval kan het handig zijn om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in de inbouw van je camper. Camp-Car in Rodenburg is zo’n bedrijf. (http://www.camp-car.nl.) Bij Camp-Car kun je terecht voor de meest uiteenlopende service bij het ombouwen van je busje tot camper. Je kunt ze uiteraard inschakelen voor de volledig inbouw van je camper, maar misschien wil je liever alleen het keukentje of een ander element laten bouwen, omdat je dat te moeilijk vindt om zelf te doen. Camp-Car doet precies wat jij wil en nodig hebt.

Op pad met je op maat gemaakte camperbusje

En dan komt natuurlijk het leukste van alles, eindelijk op pad met je mooie, nieuwe camperbusje. Met een camperbusje heb je ontzettend veel vrijheid, je kunt overal heenrijden waar je maar wilt, en heel goedkoop  overnachten omdat je alleen een parkeerplaats of campingplekje nodig hebt. Dit is doorgaans gratis en zo niet, heel goedkoop. Bovendien kun je in een camper veel meer persoonlijke spullen meenemen en voelt het dus al gauw als thuis, redenen genoeg dus om je busje te laten ombouwen tot camper!

Reageren is niet mogelijk