Ruitschade

Er hoeft in principe maar weinig te gebeuren om te maken te krijgen met ruitschade aan uw auto. Er hoeft maar even een steentje op te spatten door een andere weggebruiker en u hebt al te maken met een klein barstje. Als dit gebeurt, dan kunt u twee dingen doen. U kunt het probleem negeren en hier gewoon mee door blijven rijden. Dit is echter zeer onverstandig, want een kleine ruitschade kan zich al snel omzetten in een groot probleem. Dat ene kleine barstje kan plotseling door gaan zetten en opeens een heel grote scheur over de hele ruit gaan vormen. Is dat eenmaal het geval, dan hebt u in de eerste plaats vaak al te maken met een verminderd zicht en in de tweede plaats loopt u het risico dat de hele voorruit op een gegeven moment kapot gaat. U moet er toch niet aan denken dat dit onder het rijden gebeurt, dat zou voor zeer gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Ruitschade hoeft dus niet groot te zijn om uiteindelijk grote gevolgen te hebben. Slechts een heel klein barstje kan op termijn echt voor grote schade en grote problemen zorgen. Dat maakt het dus zeer onverstandig om reparatie ervan uit te stellen.

Ruitschade snel laten repareren

Naast het probleem dat ruitschade uw zicht kan belemmeren en dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door het breken van de autoruit, levert schade aan de voorruit nog een probleem op. Het is namelijk zo dat het bovenste gedeelte van een auto voor een groot deel uit glas bestaat en dit vormt dan ook een belangrijk onderdeel in de constructie. Op het moment dat het kleine sterretje in de voorruit uitgroeit tot een grote scheur, dan zal de kracht van de voorruit minder worden en dit leidt er dan weer toe dat de sterkte van de constructie vermindert. Ruitschade heeft dus niet enkel effect op het glas zelf, het kan dus ook de kracht van de carrosserie aantasten. Snel schade laten herstellen is daarom dus van groot belang, maar ook financieel is dit een verstandige zet. Zoals u misschien wel zult weten, kan een klein sterretje vaak met een speciaal reparatiemiddel snel hersteld worden. Dit houdt de reparatiekosten laag en vaak kan uw garage het terplekke voor u regelen. Wordt de ruitschade groter, dan wordt dit een heel ander punt. De reparatie zal dan langer duren en vaak zal het hele glas gewoon vervangen moeten worden. dit brengt veel meer kosten met zich mee.

Ga voor reparatie naar Autobedrijf Bennie Wilmink

Zodra u een sterretje in uw voorruit opmerkt, is het dus verstandig om meteen naar de garage te gaan. Zo snel mogelijk ruitschade laten herstellen:

  • voorkomt het ontstaan van grotere schade
  • zorgt ervoor dat de sterkte van de carrosserie in tact blijft
  • betekent een reparatie die maar kort duur
  • is financieel een stuk gunstiger

Reden genoeg dus om niet met de schade door te blijven rijden. Vaak vergoedt uw autoverzekering bovendien ook nog eens de kosten van het repareren van kleine barstjes. Zoekt u een goede garage voor het herstel van uw ruitschade, dan is Autobedrijf Bennie Wilmink een goede keus. Als u uw groene kaart van de verzekering meeneemt, gaan zij meteen voor u na of u zelf de reparatiekosten moet betalen of dat de verzekering dit doet. Zij kunnen bij kleine schades ook meteen voor herstel zorgen, zodat u weer veilig de weg op kunt gaan. Tikt er een steentje tegen uw voorruit? Blijf dan niet rondrijden met de ruitschade, maar laat dit zo snel mogelijk herstellen door Autobedrijf Bennie Wilmink!

Reageren is niet mogelijk