Praktijk Pelangi is er voor groot en klein!

Een onvergetelijke tijd voor uw kind. Kijk eens op deregenboogelfjes.nl om meer informatie te krijgen over deze opvang. Het is een kinderopvang die is opgericht door een vrouw die al vele jaren heeft gewerkt in een kinderdagverblijf, maar zich niet geheel kon identificeren met het gedachtegoed van de opvang. Na lange tijd werken en veel gezien te hebben besloot zij uiteindelijk naar eigen visie te uiten in het oprichten van een kinderdagverblijf in Almere. Ook voor internationale kinderen of Engels sprekende kinderen is dit verblijf erg geschikt. Kijkt u maar eens op de site: die is zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar! Heel handig wanneer u bijvoorbeeld uw kind tweetalig wilt opvoeden, wat steeds meer mensen doen, of wanneer u bijvoorbeeld zelf het Nederlands niet beheerst of Nederlands niet als eerste taal heeft. Bij deze opvang zijn vele culturen en talen vertegenwoordigd. Dat maakt dat uw kind in een diverse groep speelt en zich kan ontwikkelen. 

De visie van deze opvang: spreekt dat mij aan? 

De visie is doordacht en zeker niet alledaags. De medewerkers kunnen zich namelijk allemaal vinden in een antroposofische kijk op kinderen en op opgroeien. Bij antroposofische visies richten de begeleiders zich meer op het geheel van lichaam, geest en bewustzijn. De kinderen hoeven dan ook niks, mogen zich vooral ontwikkelen zoals dat hen als het ware wordt ingegeven. Er wordt vooral van eerlijk, biologisch voedsel gebruik gemaakt om de kinderen te laten kennis maken met voeding en de speelhoek en het speelgoed bestaat vooral uit hout, natuurlijke materialen en stoffen zoals bijvoorbeeld linnen. Alle medewerkers zijn natuurlijk geschoold en uiterst bekwaam in hun vak. Ze zijn gescreend en ervaren en kunnen zich allemaal vinden in de visie. Dat maakt dat uw kind terechtkomt in een harmonieus geheel, waarbij er sprake is van een duidelijke visie onder het personeel. Uw kind wordt immers steeds weer meer gevormd, en dus is het belangrijk dat u kritisch kijkt door wie en op welke manier dat gebeurt. Bij praktijk pelangi kunnen we ons zeker vinden in deze visie. 

Wat kan praktijk pelangi voor u betekenen? 

praktijk pelangi is een praktijk voor natuurgeneeskunde en kan voor u heel wat betekenen. Bij praktijk pelangi worden mensen met gezondheidsklachten geholpen naar een duurzaam herstel. praktijk pelangi werkt vanuit 5 natuurprincipes; 

  • Energie
  • Prikkeloverdracht
  • Voeding
  • Drainage
  • Psyche

Ziet u het bruggetje tussen praktijk pelangi en de kinderopvang hierboven beschreven? Het is allemaal vanuit eenzelfde visie. Voor de onderbouwing van praktijk pelangi verwijs ik u graag naar praktijk-pelangi.nl. Deze praktijk is tevens aangesloten bij beroepsverenging BATC. Daardoor kan uw behandeling bij praktijk pelangi vaak gedeeltelijk of geheel vergoed worden door uw zorgverzekering. Natuurlijk is het wijs dit altijd even na te gaan en te checken, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Wanneer u meer wilt weten over praktijk pelangi of de werkwijze van praktijk pelangi dan kunt u het beste even op de website kijken of contact met ze opnemen. De mail wordt elke avond gelezen en zo snel mogelijk beantwoord. Wie weet kunnen ze iets voor u betekenen bij deze praktijk voor natuurgeneeskunde! 

Reageren is niet mogelijk