Pensioen na scheiding – wat een gedoe met mijn ex-man

Je hoort tegenwoordig zo ontzettend veel spookverhalen over de gevolgen van een scheiding. Mensen die heel hun leven verliezen omdat zij een einde maken aan hun huwelijk. Gelukkig had ik daar niets mee te maken, dacht ik altijd. Totdat mijn man mij ineens wilde spreken en vroeg of ik bij hem aan tafel wilde komen zitten. Ik herinner het me nog goed. Hij vroeg me of ik de koffie mee kon nemen zodat we een kopje koffie konden drinken bij het gesprek. Ik heb geen slok koffie gehad, want het eerste dat hij zei was dat hij een ander gevonden had. Een andere vrouw. Het deed hem pijn, zo vertelde hij met droge ogen, om vervolgens te vertellen dat hij dezelfde dag nog zou vertrekken en een einde maakte aan ons huwelijk. Er flitsten duizenden dingen door me heen. Alle jaren die ineens verdwenen waren, het geluk dat we hadden gehad en de kinderen… Mijn pensioen na scheiding was een van de weinige dingen waar ik helemaal niet bij stilstond. Maar dat bleek wel een van de grootste struikelblokken te worden, want mijn inmiddels ex-man weigerde op alle fronten mee te werken.

Professionele hulp bij pensioen na scheiding

Mijn man had heel zijn leven gewerkt. Ik had in al die jaren de kinderen opgevoed, het huishouden gedaan en parttime gewerkt, maar lang niet genoeg om een leuk pensioen op te bouwen. Mijn pensioen na scheiding zou lang niet genoeg zijn om van rond te komen, als er als sprake was van een pensioen na scheiding. Mijn (ook gescheiden) buurvrouw vertelde me dat ik eens moet kijken bij pensioen-zaken.nl. Daar stond veel informatie waar ik wat mee zou kunnen. Nu ben ik niet zo goed met de computer, dus besloot ik gewoon direct contact op te nemen. Het eerste dat ik te horen kreeg, was dat ik wel degelijk recht had op zijn deel van het pensioen na scheiding. Ik hoefde me nergens zorgen om te maken, alles zou op professionele manier geregeld worden. Als mijn ex-man belde, kon ik hem gewoon vertellen dat ik recht had op pensioen na scheiding en dat hij contact kon zoeken met mijn mediator. Nou, dat heeft mijn leven veel makkelijker gemaakt:

  • Tijdens het huwelijk was het al niet een man om mee in discussie te gaan;
  • Na de scheiding werd hij een man waarmee je niet eens meer kon praten.
  • Pensioen-zaken

Zoveel dingen te regelen na een scheiding

Een pensioen na scheiding is al veel werk om te regelen, maar er komt nog veel meer kijken bij een scheiding. Een pensioen na scheiding was echter wel het goede begin voor mij. Omdat ik dit kon laten regelen door mensen met verstand van zaken, had ik mijn handen vrij om vrienden in te lichten en hulp te vragen om de komende periode door te komen. Zoals de verhuizing, want ik kon mijn man niet uitkopen dus moest ik vertrekken. Alle contracten en abonnementen moest ik zelf opzeggen, mijn ex-man heeft niet geholpen en zelfs geen interesse getoond omdat hij al wel kon beginnen met het opbouwen van een nieuw leven. Het is moeilijk om hier niet in te blijven hangen, maar al met al ben ik blij dat het gelopen is zoals het is. Ik ben er namelijk veel sterker door geworden en heb zelf kunnen krijgen waar ik recht op heb. Dat is ook wat waard, want zo heb ik meer eigenwaarde en zelfvertrouwen en ben ik een stuk minder bang voor de toekomst. Daarnaast is dit huis veel leuker.

Reageren is niet mogelijk