Pak de oorzaak van je problemen aan via hypnotherapie in Amsterdam

Als je merkt dat je ergens tegen aanloopt, zoals een probleem of een vorm van gedrag waar je niet blij mee bent, dan kun je daar via hypnotherapie in Amsterdam bij Hypnose Praktijk iets aan doen. Het punt is vaak dat de oorzaken van je problemen, gedragingen en emoties worden gelinkt aan oppervlakkige zaken. Dat wil niet zeggen dat die zaken er niets mee te maken hebben, maar de ware oorzaak, de kern van het probleem, zit vaak dieper. Daarom kun je vaak ook niet goed tot een oplossing komen. Als je bijvoorbeeld stress ervaart, dan kun je de oorzaak van de stress buiten je wegnemen. Je voelt daarna natuurlijk geen stress meer. Probleem is wel dat je direct weer stress voelt als de externe oorzaak terugkomt of als er iets anders op je pad komt dat stress veroorzaakt. Stress is niet per se slecht maar als het leidt tot onzekerheid, overmatige zenuwachtigheid en gevoelens van onbehagen, dan is het uiteraard geen gezonde stress meer. Het duidt er vaak ook op dat er iets in jou zit dat niet helemaal goed is en via hypnotherapie in Amsterdam kun je daar achter komen. Hoe je op externe oorzaken reageert heeft vaak zelf ook weer een oorzaak. Dingen die je in je kindertijd hebt meegemaakt, de wijze waarop je bent opgevoed, je waarden en normen, je emotionele systeem en hoe dit zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, het is allemaal van invloed op je reactiepatroon. Patronen zijn dan ook van belang, want die geven vaak inzicht in waarom je doet wat je doet. Je reageert immers vaak instinctief en direct omdat bepaalde externe oorzaken meteen reacties triggeren. Deze kunnen positief zijn, maar ook negatief. Het kan zich ook uiten in stoornissen, ongewenste gedrag, verslavingen en zelfs depressies. Maar het kan ook heel banaal zijn, zoals een drang om op je nagels te bijten. Hypnotherapie in Amsterdam helpt je in ieder geval om de problemen onder ogen te komen. Dus als je merkt dat je niet helemaal lekker in je vel zit, dan kan hypnotherapie in Amsterdam uitkomst bieden. Door dieper in je geest op onderzoek uit te gaan, kan de therapeut ontdekken wat het probleem is en hij of zij kan dat probleem vervolgens ook aanpakken. Na enkele sessies zijn je hersenen als het ware opnieuw geconfigureerd en oude patronen zullen zijn verdwenen of in ieder geval veel minder dwang op je geest en wil uitoefenen. Men zegt wel dat je geen controle hebt over wat je wilt een voelt, maar dankzij hypnotherapie in Amsterdam kun je ongewenste gevoelens en verlangens beter controleren.

Helpt hypnotherapie ook bij mij?

In principe werkt hypnotherapie bij iedereen. Sommige mensen werpen een barrière op en staan er niet voor open. Dat maakt het soms lastiger, maar ook deze mensen kunnen in de juiste trance terecht komen. Op deze wijze kan hypnotherapie in Amsterdam uitkomst bieden bij problemen als:

  • Slaapproblemen
  • Nagelbijten
  • Overgewicht (afvallen)
  • Faalangst
  • Depressie
  • Plankenkoorts

Je kunt dus alle kanten op met hypnotherapie in Amsterdam.

Maak een afspraak via de site

Mocht je interesse hebben en wil je graag een afspraak maken voor een eerste gesprek, dan kun je dat meteen regelen via de website van hypnose-praktijk.nl.

Reageren is niet mogelijk