Overzettreden voor traprenovatie

Ziet jouw trap er ook niet zo mooi meer uit? Dan moet je zeker eens overwegen om gebruik te maken van overzettreden om deze weer helemaal te herstellen. Natuurlijk is dit niet de enige optie die je hebt voor renovatie van dit gedeelte van je woning, maar het is wel een van de eenvoudigste en mooiste oplossingen. Heb je trapbekleding, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om deze te laten vervangen, dit zorgt ook voor een geheel nieuw uiterlijk. Maar veel mensen willen juist geen bekleding meer, omdat ze dit er ouderwets uit vinden zien. Ook kun je kiezen voor het schilderen van trappen, om deze weer te vernieuwen. Soms kan dit voldoende zijn, maar heel vaak zal er niet alleen sprake zijn van afbladderend verf, maar ook van hol uitgesleten treden. In dat geval zijn overzettreden echt een ideale oplossing. Ze voorkomen dat je meteen echt de hele trap moet laten vervangen, wat echt een enorme klus is die veel rotzooi en veel werk met zich meebrengt. Het plaatsen van nieuwe overzettreden is echter iets wat zo gebeurt is en wat heel weinig rommel met zich meebrengt. Dat maakt dat dit echt de eerste keus zou moeten zijn voor iedereen die toe is aan een traprenovatie.

Zelf aan de slag met overzettreden

Het fijne van het gebruik van nieuwe overzettreden, is dat je hier helemaal zelf mee aan de slag kunt gaan. Het is in principe namelijk een heel eenvoudige klus, die je met hulp van een handleiding prima zelf kunt klaren als je een klein beetje handig bent. Het scheelt je dus het inhuren van een vakman en daardoor dus ook veel geld. Hoe doe je dat nu, het plaatsen van nieuwe overzettreden? Belangrijk is dat je van tevoren goed meet, zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid materialen bestelt. Het zou immers zonde zijn als je er tijdens het klussen achterkomt dat je niet genoeg hebt. Hoe weet je nu hoeveel je moet bestellen? Dit kun je heel eenvoudig uitrekenen:

  • je telt het aantal treden dat je moet doen
  • je meet de langste lengte van iedere traptree
  • je rekent uit hoeveel traptreden van welke lengte je in totaal moet hebben

Zo weet je dus eigenlijk heel eenvoudig en snel wat je nodig hebt. Vergeet daarbij niet dat de bovenste tree vaak geen gewone is, maar een uitlooptrede. En vergeet ook niet om, als dat nodig is, de juiste hoeveelheid stootborden mee te bestellen. Heb je dit allemaal in huis, dan kun je aan de slag gaan en de overzettreden aan gaan brengen.

Kies voor de beste materialen

Ga jij aan de slag met overzettreden om jouw trap te renoveren, dan is het belangrijk dat je kiest voor goede materialen, zodat je ook lang van de renovatie kunt genieten. Wil jij materialen hiervoor aan gaan schaffen, dan is het aan te raden om dit te doen bij Intven Traprenovatie. Zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied en je vindt bij hen dan ook alleen maar de beste kwaliteit! Een belangrijk kenmerk van hun overzettreden is dat deze opgebouwd zijn uit twee lagen. De onderste laag wordt gevormd door multiplex dat watervast is. Dit betekent dat je geen last krijgt van krakende treden als gevolg van uitzetten of krimp. De toplaag bestaat uit massief hout, voor een mooie uitstraling. Doordat dit massieve hout onbehandeld is, kun je het vervolgens lakken, beitsen of oliën in jouw eigen favoriete kleur. En niet alleen overzettreden kun je bij hen kopen, maar ook alle andere zaken die je nodig hebt voor deze klus. Dat maakt Intven Traprenovatie tot hét adres om naar toe te gaan!

Reageren is niet mogelijk