Op zoek naar een goede haar stylist?

Als je haar maar goed zit! Een spreekwoord dat maar al te waar is. Een bad hair day kan mij uit mijn humeur brengen en me af en toe onzeker maken. Je kapsel laat iets zien van je identiteit, wie je bent, wie je wil zijn, wat je karakter is en wat je sterke punten zijn – emotioneel én qua uiterlijk. Het is dus begrijpelijk dat je wil dat je haar goed zit, en wat daarbij helpt is het inschakelen van een haar stylist.

Wat is een haar stylist?

Wanneer je het Engelse woord hair stylist letterlijk vertaalt, kom je al eind: een persoon die je haar stijlvol in model brengt. Vaak werkt zo iemand in een kapsalon, maar niet alleen om het haar te knippen; ook het verven, bleken, krullen of permanenten van het haar hoort erbij. Bovendien weet een haar stylist de moeilijkste kapsels in elkaar te knutselen, van ingewikkelde opgestoken knotten tot een prachtige waterval aan krullen. Dit is een van de redenen waarom een haar stylist vaak voor de tv producties en theatershows werkt – en waarom jij je als een celebrity voelt wanneer je je haar bij zo iemand laat doen. Het beroep van haar stylist is eigenlijk al heel oud; het stamt af van het barbierenberoep. Een barbier is iemand die de baarden en snorren van mannen scheert, onderhoudt en verzorgt. Uiteindelijk ontwikkelde dit beroep zich tot herenkapper, en inmiddels bestaan er (gelukkig) ook kapsters voor vrouwen. Wellicht denk je dat een haar stylist alleen voor vrouwen is, maar dat is niet waar – het kapsel van mannen kan natuurlijk ook in model worden gebracht door deze specialisten. Je zult versteld staan van alle mogelijkheden!

Redenen voor een mooi kapsel

Maar waarom zou je je haar eigenlijk laten doen? Een aantal redenen kunnen zijn:

  • Omdat je een fotoshoot hebt (met vriendinnen, familie of je verloofde bijvoorbeeld);
  • Omdat je gaat trouwen;
  • Omdat je naar een bruiloft gaat;
  • Omdat je een gala hebt;
  • Omdat Kerst eraan komt;
  • Omdat je je verjaardag feestelijk gaat vieren.

Uiteindelijk kun je altijd wel naar een haar stylist gaan – je moet alleen een reden verzinnen om een feestje te vieren! Of niet; er op een alledaagse dag verbluffend mooi uitzien is ook wel eens leuk. Gewoon, voor de verandering. Zien je collega’s of je studiegenoten ook eens een andere kant! Ben je geïnspireerd om eens naar een haar stylist te gaan, in plaats van je moeder iets in elkaar te laten flansen? Dan is het aan te raden eens naar de website van Kira Kroegman te surfen: kirakroegman.com. Kira Kroegman is een grote professional in haar vak – ze brengt het haar van gewone mensen zoals jij en ik in model, maar werkt ook voor commerciële opdrachtgevers als tv-shows. Kira snapt dat je kapsel iets belangrijks is en dat het moet ‘kloppen’. Dat betekent dat het afgestemd moet zijn op je kleding, je make-up en niet geheel onbelangrijk: je persoonlijkheid. Je kunt zelf aangeven wat je qua kapsel wil en hoe je wil overkomen, en Kira gaat daarmee aan de slag. Een expressieve look, een natuurlijke opslag of een casual kapsel: you name it. Kira heeft jarenlange ervaring en kan daarom goed je wensen toepassen. Daarnaast is Kira een make-up artist, wat ervoor zorgt dat je make-up goed past bij je kapsel en kleding – en er ook nog eens professioneel uitziet, in plaats van alleen de mascara die je snel zelf hebt opgedaan die ochtend. Wanneer je eens kijkt op de website van Kira Kroegman, zie je een aantal voorbeelden van het werk dat ze heeft gedaan. En wauw, wat mooi is dat! Echt een aanrader dus.

Reageren is niet mogelijk