Onze Noorderlicht reizen wilt u minstens eenmaal in uw leven doen

Naar het noorderlicht reizen, dat willen vele Nederlanders en Belgen maar al te graag. Alleen al op foto’s en filmfragmenten ziet dit licht er adembenemend uit. Het is licht dat wordt veroorzaakt door de zonnewind. Als deze wind onze aardbol bereikt wordt het afgebogen door het magnetisch veld en dringt bij de polen de atmosfeer binnen. De deeltjes in deze atmosfeer, dit zijn voornamelijk stikstof- en zuurstofmoleculen, worden geïoniseerd en geven dit prachtige voornamelijk groene licht af. U zult trouwens zien dat het bestaat uit vele tinten groen licht met hier en daar andere kleuren. Wilt u naar het noorderlicht reizen? Dan moet u dus duizenden kilometers naar het noorden reizen. Want pas boven de poolcirkel is dat waarneembaar. Er zijn in Scandinavië maar ook in IJsland een aantal locaties waar u zowel uitzicht hebt op dit prachtige natuurverschijnsel als op de omgeving van deze bijzondere noordelijke regio van Europa. We raden het aan om voornamelijk tussen september en april naar dit noorderlicht te reizen. Dat is de periode waar het vrijwel de hele dag donker is en het licht dus niet wordt gehinderd door zonlicht. Reis dankzij Xplorethenorth naar Noorwegen en Zweden want dan hebt u een zeer originele reis weten te boeken. Klinkt u dit allemaal als muziek in de oren en bent u benieuwd wat de prijzen van een dergelijke onderneming zijn? Dan kunt u deze noorderlicht reizen door ons laten samenstellen en sturen we u zo spoedig mogelijk een overigens geheel vrijblijvende offerte toe.

Naar het Noorderlicht reizen is een fantastische avontuurlijke onderneming

Naar het noorderlicht reizen kan met de auto, gedeeltelijk met de trein en zelfs per schip of vliegtuig. Hoewel u in dat laatste geval wel weer met een ander vervoermiddel verder moet reizen. Tijdens uw noorderlicht reizen kunt u ook allerlei andere dingen doen:

  • U kunt diverse wintersportactiviteiten beoefenen zoals langlaufen, op een scootmobiel rondcruisen en op een slee getrokken door husky’s laten rondrijden.
  • Of geniet van uw familie, gezin en vrienden in een chalet in de sneeuw terwijl buiten het noorderlicht van vroeg tot laat te aanschouwen is.
  • Wilt u echt een avontuurlijke reis maken? Ga dan op expeditie aan boord van een ijsbreker en vertrek naar Spitsbergen. Daar kunt u walrussen, walvissen en ijsberen zien.
  • En ten slotte bieden we prachtige rondreizen aan op IJsland, het bijzondere desolate land boven de boomgrens.

In al deze gevallen hebt u een grote kans dat u het noorderlicht zult zien. Tijdens deze noorderlicht reizen kunt u misschien ook een bezoekje brengen aan een andere toeristische trekpleister: de Noordkaap. Dat is het meest noordelijk gelegen puntje van het vasteland van Europa, in het noordelijkste gedeelte van Noorwegen.

We kunnen deze vakantie voor u geheel op maat maken

De noorderlicht reizen die wij aanbieden zijn veelzijdig dus geef uw wensen eens per mail of aanmeldformulier aan ons door. We sturen u graag een offerte tegemoet en dan is het dus aan u om hier al dan niet mee akkoord te gaan. Laat u overweldigen door dit gebied en verlekker u op onze site aan de vele foto’s, reisverslagen en videofragmenten van dit licht en het landschap. Als u het beu bent om altijd maar zon, zee en strand op te zoeken en als u tegen de koude kunt dan is Scandinavië de regio per uitstek voor een zeer originele en avontuurlijke vakantie. U kunt ook via de sociale media zoals Twitter en Facebook diverse foto’s en verslagen opzoeken door ons te gaan volgen. En ten slotte raden we het u aan om u op onze gratis nieuwsbrief te abonneren.

Reageren is niet mogelijk