Mijn rijbewijs gehaald bij Verkeersacademie Christian

Sinds mijn man en ik gescheiden zijn ben ik erachter gekomen hoe onhandig het is om geen rijbewijs te hebben. Zeker met twee schoolgaande kinderen is het eigenlijk niet te doen om zonder rijbewijs en zonder auto de boodschappen te doen en bij slecht weer de kinderen van en naar sport of school te vervoeren. Ik heb daarom onlangs rijlessen genomen bij Verkeersacademie Christian. Ik had op de website www.verkeersacademiechristian.nl gelezen dat deze verkeersacademie er voor iedereen is. Dat stelde mij gerust, want ik ben ooit wel een keer begonnen met mijn rijbewijs, maar ik heb autorijden altijd nogal eng gevonden.

  • Snelweg rijden
  • Inparkeren
  • De hellingproef

Ik kreeg er al nachtmerries van toen ik eraan dacht dat ik hier weer mee geconfronteerd zou worden. Tot ik Verkeersacademie Christian leerde kennen. Ik heb hier echt ervaren dat er met voldoende aandacht en geduld het zelfs voor iemand zoals ik mogelijk is om een rijbewijs te halen. Het bewijs is inmiddels geleverd, want ik ben gisteren geslaagd voor mijn rijbewijs en dat is echt dankzij de goede zorgen van Verkeersacademie Christian.

Verkeersacademie Christian is er van theorie tot examen voor je

Als eerste ben ik bij Verkeersacademie Christian mijn theorie gaan volgen. Hiervoor hoefde ik me nog niet zo zenuwachtig te maken en toen ik hiervoor mijn examen had gedaan en geslaagd was, was ik ook best trots op mijzelf. Ik had inmiddels toen al kennis gemaakt met de goede zorgen van Verkeersacademie Christian en het feit dat er ook wel een goede klik aanwezig was heeft mij enorm geholpen. Ik zag heel erg op tegen de allereerste lessen en dat heb ik ook aangegeven. Toch kreeg ik het advies om zo snel mogelijk te beginnen. Hoe langer ik zou wachten, hoe meer tijd ik zou hebben om mezelf ervan te overtuigen om toch maar niet met mijn rijlessen te beginnen. Zonder dat er echt druk op me is gelegd, is het toch gelukt om mij te overtuigen en dus ben ik van start gegaan met mijn rijlessen.

Leren rijen op een respectvolle manier

Wanneer je zo angstig bent in het verkeer zoals ik was, is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de veiligheid. Dit  is iets waarvan ik mijzelf heel erg bewust ben en waarvan ik ook Verkeersacademie Christian heel bewust heb gemaakt. Zij spraken dit echter tegen, omdat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor jouw eigen kunnen en jouw eigen prestaties. Je hebt dus zelf in de hand hoe goed of slecht je rijdt. Als je je aan de regels houdt en ook lef vertoont in het verkeer, waarbij je op een bepaald tempo met het andere verkeer meerijdt, dan ben je helemaal niemand tot last. Ik vond dat in het begin best moeilijk te begrijpen, maar nadat ik een paar keer heb ervaren dat het echt waar is wat ik bij Verkeersacademie Christian heb geleerd, ben ik toch wel zelfverzekerder gaan rijden. Ik merkte aan mijzelf dat het zelfvertrouwen toenam en dat ik inderdaad volledig de controle over de situatie had. Ik begon het zelfs leuk te vinden om auto te rijden en raakte mijn angst meer en meer kwijt. Naarmate er meer lessen geweest waren begon ik me echt te gedragen alsof ik al langer ervaring had met auto rijden en hier kreeg ik van mijn instructeur dan ook een heel groot compliment over. Ik was daardoor ook niet meer bang om de speciale verrichtingen uit te voeren en het parkeren en optrekken op een helling ging me allemaal goed af. Ik leek wel een natuurtalent. Toen ik geslaagd was heb ik dan ook Verkeersacademie Christian heel hartelijk bedankt voor alle goede zorgen.

Reageren is niet mogelijk