Kunstgras voor permanent groen gazon

Eigenlijk is het zo dat iedereen de voorkeur geeft aan een groene tuin boven een die vol ligt met tegels of grind. Toch kiezen veel mensen voor het laatste, puur omdat dit heel erg praktisch is. Maar wil je kiezen voor praktisch, dan kun je ook heel goed kiezen voor kunstgras! Een mooi strak gazon, dat zouden heel veel mensen graag willen. Maar dat voor elkaar krijgen is iets wat veel tijd kost en dat hebben veel mensen dan weer niet. Er moet dan immers gemaaid worden en kantjes moeten worden bijgestoken. Mollen moeten worden bestreden en er moet voorkomen worden dat er ander onkruid tussen het gras gaat groeien. Dan gaat het onderhoud van kunstgras toch echt een heel stuk eenvoudiger. Natuurlijk al omdat je niet hoeft te maaien, dat scheelt vooral in de zomer echt heel veel werk. Maar ook heb je niet zo snel last van mossen en ander onkruid. Dit kan er wel op ontstaan, maar als je het kunstgras een paar keer per jaar schoonmaakt en steeds afgevallen blad verwijderd zul je hier eigenlijk geen last van krijgen. Zo kunnen ook jullie een mooie groene achtertuin hebben, zonder dat je hier steeds heel veel tijd in hoeft te steken.

Andere toepassingen van kunstgras

Natuurlijk is het zo dat je kunstgras niet alleen maar in je eigen tuin kunt gebruiken, er zijn heel veel meer toepassingen mogelijk. De bekendste toepassing is waarschijnlijk het gebruik op het sportveld. In hockey wordt hier bijvoorbeeld veel gebruik van gemaakt, omdat een strak en recht veld erg belangrijk is voor het goed over kunnen spelen van de bal. Maar ook steeds meer voetbalclubs kiezen hiervoor. Soms enkel voor het creëren van een trainingsveld dat het hele jaar door gebruikt kan worden, soms ook worden alle velden vervangen door kunstgras. Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat er geen sprake is van beschadiging van het veld doordat er teveel overheen gelopen wordt en er ontstaan geen modderpoelen. Allemaal redenen om juist hiervoor te kiezen. Daarnaast zijn er ook nog andere toepassingen mogelijk. Zo is kunstgras bijvoorbeeld ook heel geschikt voor het creëren van groene openbare ruimtes, voor het maken van groene daken en voor een veilige ondergrond in speeltuinen. Het kan dus echt op veel manieren toegepast worden:

  • als gazon of grasveld
  • als ondergrond voor speelvelden, speelheuvels of speeltuinen
  • als sportveld
  • in de openbare ruimte of op zogenaamde groene daken

Vario, Masters in Green

De verschillende toepassingen die hierboven genoemd werden, betekenen ook dat er verschillende varianten van dit materiaal nodig zijn. Op een groen dak wordt het immers helemaal niet belast, terwijl het op een sportveld juist heel intensief gebruikt wordt. Kunstgras is dan ook in verschillende gradaties verkrijgbaar en bij Varia, Masters in Green, kunnen zij jou hier alles over vertellen. Zij kunnen jou adviseren over welke variant voor jouw toepassing de juiste keus is. Zij kunnen bovendien niet alleen de levering, maar ook de aanleg ervan verzorgen. Veel mensen realiseren zich niet dat bij de aanleg van kunstgras nog wel iets komt kijken, zoals het goed voorbehandelen van de ondergrond. Wordt dit niet goed gedaan, dan heb je veel minder lang plezier van het product en zul je het eerder moeten vervangen. Het is dus zeker belangrijk dat de aanleg helemaal op de juiste manier gebeurt. Wil jij er zeker van zijn dat dit bij jou het geval is, laat dan het hele proces aan Vario over. Zij zullen er voor zorgen dat jij een prachtig kunstgras veld krijgt waar jij lange tijd heel veel plezier aan zult beleven!

Reageren is niet mogelijk