Kantoorruimte huren, ja of nee?

Ga jij een eigen bedrijf beginnen, dan is een van de eerste dingen die jij je af zult vragen of je een kantoorruimte huren moet of niet. Het gaat hierbij om een grote kostenpost en het is dus zeker een punt om goed over na te denken. Als je meteen in de opstartfase van je onderneming teveel kosten hebt, dan kan dit al snel leiden tot het eind van jouw onderneming, omdat je dan niet uit de kosten komt. Om niet meer geld uit te geven dan echt nodig is, is een kantoorruimte huren daarom vaak niet het eerste om te gaan doen. Je kunt ook vanuit je eigen woning gaan werken, daar heb je vaak immers ook nog wel wat ruimte om een bureau en een computer neer te zetten. Zo kun je jouw werk doen, zonder dat je hier veel extra kosten voor hoeft te maken. Bovendien heeft dit ook nog wel zo wat voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen last van reistijd, je hoeft niet iedere dag veel tijd in de auto door te brengen. Heb jij kinderen, dan weet je ook zeker dat je thuis bent als zij vrij zijn van school. Zo zijn er dus wel wat redenen te noemen om een kantoorruimte huren nog even uit te stellen.

Voordelen van kantoorruimte huren

Toch komt er een punt waarop een kantoorruimte huren toch wel aan te bevelen is. Hoe langer jouw bedrijf bestaat en hoe groter het wordt, hoe lastiger het vaak is om alles vanuit huis te doen. Je kunt met verschillende problemen te maken krijgen. In de eerste plaats is het zo dat het lastig kan zijn om ook echt effectief aan het werk te gaan. Je kunt afgeleid raken door de klusjes die er in huis nog op je liggen te wachten. Kies je voor een kantoorruimte huren, dan heb je niet meer het probleem dat jij jezelf moet dwingen om niet steeds tussendoor huishoudelijke klussen te gaan doen. Een ander voordeel van een aparte bedrijfsruimte is dat mensen jou ook niet zomaar onder het werk zullen storen, terwijl dit wel veel sneller zal gebeuren als je thuis werkt. Daarnaast is het ook prettig om gewoon een apart kantoor te hebben waar jij je zakenrelaties of je klanten kunt ontvangen. Wil je dat thuis doen, dan moet je er altijd eerst voor zorgen dat alles opgeruimd en netjes is. Er zitten dus zeker wel wat voordelen aan een kantoorruimte huren.

De Bedrijfsmakelaar biedt geschikte panden

Een ander voordeel van kantoorruimte huren is dat kantoorkamers zich vaak in grotere panden bevinden, waar veel andere bedrijfjes zich ook gevestigd hebben. Dat heeft dan weer als voordeel dat je gemakkelijker contacten legt die nuttig voor jouw bedrijf kunnen zijn. Het kan dus zeker nuttig zijn om op een gegeven moment te kiezen voor een kantoorruimte huren:

  • je kunt gemakkelijker netwerken
  • je houdt werk en privĂ© meer gescheiden
  • je hebt een werkplek om zakenrelaties te kunnen ontvangen
  • je kunt je onderneming wat gemakkelijker uitbreiden, omdat je over meer ruimte beschikt

Merk jij dat je hier ook behoefte aan hebt? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website http://www.debedrijfsmakelaar.nl/. Hier vind je een ruim aanbod aan kantoorpanden die op dit moment te huur staan. Zij bieden panden in veel verschillende steden en in verschillende wijken. Zo kun je altijd kantoorruimte vinden dat bij jou in de buurt is, zodat je reistijd niet te lang wordt. Wil jij kantoorruimte huren gaan, dan is het dus zeker een aanrader om hiervoor contact op te nemen met De Bedrijfsmakelaar.

Reageren is niet mogelijk