Is 3d printing iets voor jou?

Inmiddels is de kans zeer groot dat je wel eens van 3d printing hebt gehoord. Echter zijn er nog steeds een hoop mensen in Nederland die ervan overtuigd zijn dat dit iets is voor bedrijven. En dat het voor consumenten nog steeds onbetaalbaar is om hieraan te beginnen. Dit is echter helemaal niet waar (meer). Er zijn steeds meer mensen die een 3d printer thuis hebben staan en deze ook gebruiken. Er zijn natuurlijk zoveel manieren waarop je het 3d printing in kunt zetten. Het zal je verbazen wat je er allemaal precies mee kunt doen. Waar ook veel mensen verbaasd over zijn is de grote keuze die je inmiddels op dit gebied hebt. Waar er in het begin misschien een of twee merken waren waar je bij terecht kon, zijn er nu een stuk meer. En het is ook veel betaalbaarder geworden om met 3d printing te gaan beginnen.

  • Ultimaker
  • MakerBot
  • RepRap
  • CandyFab

Dit zijn inmiddels de betere merken wanneer het aankomt op het aanschaffen van een 3d printer. Zij maken allemaal verschillende soorten printers waar je zeker heel erg blij van zult worden. Het is dan ook niet gek dat deze merken goed uitgelicht worden op de website van Llowlab.

Leer meer over 3d printing

Voordat je een 3d printer aanschaft is het natuurlijk wel zo slim om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden die je hebt. Met 3d printing kun je namelijk allerlei kanten uit. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten 3d printers die er inmiddels op de markt zijn, maar ook is het belangrijk om te denken aan de soort 3d printen die je wilt maken. Met een gewone printer hoef je hier niet zo heel erg veel over na te denken, want de keuze op dit gebied is zeer beperkt. Het is allemaal inkt op papier om het maar simpel te zeggen. Met 3d printing is dat wel anders en dat zul je op de website van Llowlab ook meteen zien. Er zijn uiteenlopende materialen waarmee je aan de slag kunt gaan. Dit wil niet meteen zeggen dat je ook alle materialen in alle mogelijke printers kunt stoppen. Iedere 3d printer zit weer anders in elkaar. Het is dus slim om van tevoren al te bedenken wat je er ongeveer mee wilt gaan doen, zodat je een goed idee hebt van welke printer je moet kiezen. Op de website van Llowlab vind je hier uitgebreide informatie over. Niet alleen over de uiteenlopende materialen die je eventueel in kunt zetten, maar ook de 3d printers waar je uit kunt kiezen. We raden je zeker aan om deze informatie door te nemen en aan de hand hiervan je keuze te maken.

Met 3d printing kun je een hoop dingen doen

De mogelijkheden van het 3d printing zijn er inmiddels zeker en er komen steeds meer dingen bij. De markt van het 3d printing is nog steeds aan het groeien. Er komen meer merken bij die 3d printers en materialen produceren. Hier merken veel bedrijven en ook consumenten de voordelen van. Er komen niet alleen meer opties waar je uit kunt kiezen. Ook de prijzen van het 3d printing worden lager en dat is natuurlijk positief. Waar het in het begin vaak alleen voor bedrijven een optie was om voor te kiezen, zijn er steeds meer printers beschikbaar die ook voor consumenten goed te betalen zijn. Het is dus zeker leuk om je hier eens in te gaan verdiepen en te bekijken of dit ook iets voor jou is. Kijk dus nog vandaag op de website van Llowlab.nl en kom er zelf achter!

Reageren is niet mogelijk