Ik heb een afvalcontainer nodig

Wanneer je een afvalcontainer nodig hebt, of dit nu als particulier of bedrijf is, kan het soms lastig zijn om te bepalen wat voor container je nodig hebt. Wat voor soort afval moet er opgehaald worden, hoeveel afval heb je per week, maand en hoeveel ruimte is er op locatie? Allemaal vragen die je kunt stellen wanneer het gaat om een afvalcontainer. Wat voor soort afval je hebt is natuurlijk bepalend voor de container(s) die je nodig hebt. Want als je geen chemisch afval hebt, heb je niets aan een container die geschikt is voor chemisch afval. Maar wanneer je veel bouw en sloopafval hebt van bijvoorbeeld een verbouwing heb je meerdere opties om een container te huren. Een perscontainer kan voor een deel van dit afval heel geschikt zijn, het ligt uiteraard aan de grootte van het project en het afval wat hierbij vrijkomt. Als er veel behang en ander licht materiaal vrijkomt is het helemaal niet vreemd om aan een dergelijke container te denken. Terwijl je bij veel bouwafval als hout en stenen beter aan een afzetcontainer kan gaan denken. Met andere woorden voor elke situatie zijn meerdere opties mogelijk en vaak is het niet helemaal duidelijk welke keuzes je nu precies hebt.

Wat voor soorten afvalcontainer kan ik uit kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten containers denk hierbij bijvoorbeeld aan de rolcontainers, miniperscontainers of gewone perscontainers maar ook containers voor chemisch afval, ondergrondse containers of afzetcontainers. Voor elke soort afval en elke situatie is er een container te vinden. Bij Milieu Service Nederland kunnen ze je voorzien van de juiste informatie. Want welke container heb jij nu precies nodig? Hoeveel verschillende containers heb je nodig, of heb je slechts één afvalcontainer nodig? Op milieuservicenederland.nl kan je alle antwoorden op je vragen vinden. Alle informatie wordt eenvoudig weergegeven zodat je ook als je haast hebt, alles snel kunt vinden. Heb je de afvalcontainer met spoed nodig? In de meeste gevallen kan er binnen 24u een container geleverd worden. Houdt er echter wel rekening mee dat er altijd rekening gehouden moet worden met bijzonder situaties, zon- en feestdagen. Of andere omstandigheden waardoor dit wellicht vertraagd kan worden. Zorg daarom dat je op tijd een afvalcontainer bestelt zodat je nooit in de problemen raakt.

Afval scheiden draagt bij aan een beter milieu

Of je nu:

  • in het vastgoed
  • de horeca
  • recreatie
  • of zakelijke dienstverlening zit;

er is altijd een passende container te vinden. Maar ook voor overheidsinstanties, binnen het onderwijs en de kinderopvang zowel als de bouw en detailhandel. Alle bedrijven hebben afval en behoefte aan een afvalcontainer die bij hun vereisten past. Het is eenvoudig, afval is een gemeenschappelijk goed – de juiste container die bij jouw situatie past vinden kan nog wel even lastig zijn. Want soms speelt ook het budget dat er voor afval is een rol. Toch is een ding zeker, het juiste afval in de juiste afvalcontainer krijgen is goed voor het milieu, en dat draagt weer bij aan heel veel andere zaken. Want het milieu is iets wat van groots belang is. We hebben veel afval in de huidige maatschappij waarbij veel verpakt wordt in plastic en veel gemaakt wordt van plastic. Het is belangrijk om dit goed te scheiden, dus een betere wereld begint bij gescheiden afval. Het scheiden van afval begint bij de huishoudens en bedrijven. Het is daarom van belang dat het zo eenvoudig mogelijk gemaakt wordt om afval te scheiden. Daarom is het steeds gemakkelijker om het gescheiden aan te leveren. Zodat het in de afvalcontainer naar keuze kan worden opgehaald, om daarna verder verwerkt te worden.

Reageren is niet mogelijk