Hypotheek afsluiten

Wil jij een nieuw huis kopen, dan ontkom je niet aan het afsluiten van een hypotheek. Niemand heeft immers in principe genoeg geld op de spaarrekening staan om zo maar even de koopsom voor een woning te kunnen voldoen. Daarom is het afsluiten van een hypothecaire lening hiervoor gewoon voor iedereen eigenlijk noodzakelijk. Er zijn verschillende plekken waar je terecht kunt voor het afsluiten van een hypotheek en de woning die je koopt dient dan als onderpand voor de lening die je met hen aangaat. Natuurlijk is het bij het afsluiten van leningen altijd belangrijk dat je uiteindelijk over voldoende middelen kunt beschikken om deze weer af te betalen en dat is hierbij ook zeker niet anders. Er zal dan ook altijd worden gekeken naar het loon van jou en je eventuele partner om te berekenen of je aan de maandlasten kunt voldoen. Op basis van jullie inkomen wordt er gekeken naar hoeveel je zou kunnen lenen voor het kopen van een huis. Het is daarom verstandig om eerst dit te laten berekenen voordat je naar huizen op zoek gaat. Het zou immers zonde zijn als jij een woning vindt die je zou willen kopen en je er vervolgens achter komt dat je niet de hypotheek kunt krijgen die je hiervoor nodig hebt.

Welke hypotheek kies jij?

Nu is het zo dat je niet maar uit één soort hypotheek kunt kiezen als jij een dergelijke lening af wilt sluiten, je hebt de keus uit diverse opties die soms veel en soms weinig van elkaar verschillen. In het verleden was het aanbod nog veel groter, maar de overheid heeft hier wat beperkingen aan gesteld. Zo mag je de hypotheekrente niet meer aftrekken als je een aflossingsvrije hypotheekvariant hebt gekozen, waardoor dit natuurlijk geen aantrekkelijke optie meer is. Wat zijn dan nog wel mogelijkheden die je zou kunnen kiezen? Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een van de:

  • beleggingshypotheken
  • spaarhypotheken
  • startershypotheken
  • lineaire hypotheken
  • annuïteitenhypotheken

Iedere variant heeft pluspunten en minpunten en het hangt van jouw persoonlijke situatie af welke variant hypotheek het best voor jou geschikt is. Wil je bijvoorbeeld iedere maand hetzelfde bedrag betalen of wil je dat dit in de loop van de jaren steeds lager wordt? Wil je geld inleggen om te sparen of te beleggen en daarmee uiteindelijk af te lossen? Het zijn allemaal mogelijkheden. Laat je dus goed voorlichten voordat je een hypotheek afsluit, zodat je niet kiest voor een variant die voor jou eigenlijk niet de beste keus is.

Recht Op Advies geeft je advies

Hoe kom je er nu achter welke hypotheek het best bij jou past? Kun je vertrouwen op het oordeel van een bank of hypotheekverstrekker die er baat bij heeft dat je voor een van hun producten kiest? Wil jij onafhankelijk advies hierover, dan is het een aanrader om hiervoor naar Recht Op Advies te gaan. Zij kunnen je uitleg geven over de verschillende varianten die er zijn en over welk bedrag jij maximaal zou kunnen lenen. Zo krijg je een goed beeld van wat het best bij jouw situatie past. Ook kun je bij hen terecht als jij overweegt om je hypotheek over te sluiten. Het kan zijn dat jij in het verleden gekozen hebt voor een variant die niet goed meer past bij het leven dat jij nu leidt. Oversluiten kan dan in sommige gevallen een goede optie zijn, Recht Op Advies kan jou ook hierover adviseren. Kijk dus gerust eens op hun website en vraag een gratis adviesgesprek bij hen aan. Zo voorkom je dat je kiest voor een hypotheek die niet past bij jouw situatie.

Reageren is niet mogelijk