Hoeveel zal de sterilisatie van je kat kosten?

Mijn dochters waren er al maanden lang over aan het zeuren dat ze een klein katje wilden hebben. Mijn man en ik hebben het er lang over gehad. Het is tenslotte een behoorlijke verantwoordelijkheid en we wisten dat onze dochters nog te jong zijn om dit echt te begrijpen. Maar wij vonden het toch ook wel heel erg leuk om een huisdier te hebben. We zijn allebei altijd opgegroeid met huisdieren om ons heen en het was toch echt wel leuk om dat nu ook weer te hebben met onze eigen kinderen. We gingen dus op zoek naar een klein katje. Maar daar begint de pret pas! Al snel kwam natuurlijk ten sprake of we zouden kiezen voor sterilisatie van de kat. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Maar dit zou waarschijnlijk nog erger zijn als de kat eventueel zwanger zou worden.

  • Zelf betalen
  • Verzekering afsluiten

We kwamen er al snel achter dat er eigenlijk twee opties zijn op dit gebied. Of we zouden ervoor kiezen om de sterilisatie van de kat kosten zelf te betalen of we konden een verzekering afsluiten. Door voor de tweede optie te gaan konden zouden de sterilisatie van de kat kosten volledig gedekt worden en daarnaast zouden we ook meteen verzekerd zijn voor wanneer er iets anders met de kat zou gebeuren. Dit was dus zeker de moeite waard om ons eens in te verdiepen.

Details van de sterilisatie van de kat kosten

Je zou misschien denken dat de sterilisatie van de kat kosten overal hetzelfde zijn, maar helaas is dat toch niet helemaal het geval. Dit kan namelijk flink verschillen per kliniek. Als je zelf voor de sterilisatie van de kat kosten gaat betalen, dan is het natuurlijk wel zo fijn om voor een van de goedkopere opties te kunnen kiezen. Op de website Tinki.nl kun je heel makkelijk de sterilisatie van de kat kosten vergelijken bij verschillende klinieken. Ga je liever voor de verzekering zodat je ook meteen voor veel andere (zorg)kosten van je kat gedekt bent? Vergelijk dan verschillende kattenverzekeringen met elkaar. Dit is allemaal heel erg makkelijk te doen op de website. Bij Tinki helpen ze je graag op de best mogelijke manier. Kom je ergens dus niet helemaal uit? Neem dan contact met ze op. Ze staan je graag te woord om je meer te vertellen. Dit is de website waar je ook terecht kunt voor uitgebreide informatie over de sterilisatie van je kat, de kosten en andere dingen die je moet weten op dit gebied.

Onze uiteindelijke keuze

Voor ons was de keuze uiteindelijk al snel gemaakt om de sterilisatie van de kat kosten voor lief te nemen en hiervoor te kiezen. We vonden het toch wel een erg fijn idee dat onze kat niet zomaar zwanger zou kunnen worden. De vergelijking van de sterilisatie van de kat kosten maakte voor ons al snel duidelijk dat we liever voor een iets duurdere kliniek wilden kiezen. Zij konden ons net iets meer bieden en dat was de prijs toch wel waard. We moesten op dat moment nog wel even wachten voordat we de procedure konden laten doen en uiteindelijk besloten we dat het toch wel verstandig was om gewoon een kattenverzekering te nemen. Op die manier werden niet alleen de sterilisatie van de kat kosten gedekt, maar ook een hoop andere dingen. Een kat kan een behoorlijke uitgavenpost zijn wanneer ze ziek zijn en dat risico wilden we toch eigenlijk niet nemen. Omdat onze kat nog behoorlijk jong was, konden we ook een relatief goedkope verzekering krijgen en dat maakte het absoluut geen verkeerde beslissing.

Reageren is niet mogelijk