Erkend hypotheekadviseur inschakelen

Mijn moeder zat in een bijzonder lastig parket. Ze was net gescheiden van mijn vader en had een nieuwe vriend, die graag een huis met haar wilde kopen. Mijn ouders moesten echter hun oude huis nog verkopen. Dit was in de tijd dat het nog niet zo goed ging op de huizenmarkt als  nu. Het huis raakte maar niet verkocht, en mijn moeder zat op een gegeven moment al heel lang met dubbele lasten. Bovendien werd de verhouding tussen mijn moeder en mijn vader er niet beter op. Ze wilden allebei dolgraag van het huis af. Op aanraden van mij is zij toen op zoek gegaan naar een erkend hypotheekadviseur. Ik wilde niet dat zij naar de eerste de beste ging, maar naar iemand die haar zeker weten verder kon helpen in haar netelige situatie. Het ging immers niet meer alleen om het huis, maar ook om de verhouding met mijn vader en haar toekomst. Daarom was ik blij toen ze uit kwam bij een erkend hypotheekadviseur bij haar in de buurt. Via Van Bruggen adviesgroep (vanbruggen.nl) kon ze snel terecht bij een erkend hypotheekadviseur voor een eerste gesprek. Ik ben met haar meegegaan om haar te helpen, en ik was zelf ook te spreken over de man die we troffen. Het was duidelijk dat hij veel ervaring had en hij wist haar te vertellen wat ze het beste kon doen. 

Voordelen van een erkend hypotheekadviseur

Hét voordeel van een erkend hypotheekadviseur is dat je als klant weet dat je kwalitatief goed advies krijgt. Iedereen kan zich uiteraard voordoen als adviseur op het gebied van hypotheken, maar omdat je grote beslissingen moet nemen met behulp van dat advies, kun je maar beter zorgen dat je een erkend hypotheekadviseur tegenover je hebt. Bij Van Bruggen adviesgroep bleek iedereen een erkend hypotheekadviseur te zijn, dus daar waren mijn moeder en ik blij mee. Uiteindelijk kwamen we uit op een afkoopregeling. Mijn vader bleek genoeg geld te hebben om mijn moeder uit te kopen. Zij was daarmee van haar dubbele lasten af en kon een nieuw leven op gaan bouwen. Mijn vader verkocht het huis een aantal maanden later voor een redelijke prijs, en is daarna met die som geld ook verhuisd. Beide partijen waren aan het eind van de rit behoorlijk tevreden. Dat is wat een erkend hypotheekadviseur kan betekenen. Zelf wist ik helemaal niet dat er onderscheid bestond tussen verschillende adviseurs, dus ik heb er ook weer wat bij geleerd.

Meer weten over hypotheken

Hypotheken kunnen bijzonder lastig te begrijpen zijn, vooral als je in de positie verkeert dat je een hypotheek moet oversluiten, dat de oorspronkelijke hypotheekvorm niet meer bestaat als je deze moet vernieuwen, of als je in een situatie beland zoals mijn moeder. Ik kan het iedereen die vragen heeft over zijn of haar hypotheek, of überhaupt meer wil weten, zeker aanraden om met een erkend hypotheekadviseur te gaan praten. Bronnen voor meer informatie over hypotheken zijn bijvoorbeeld: 

  • vanbruggen.nl
  • De website van uw bank
  • Uw financiëel adviseur
  • Een erkend hypotheekadviseur 

Als u vragen heeft over uw hypotheek kunt u het beste iemand raadplegen die echt verstand heeft van de materie. Op basis daarvan kunt u een besluit nemen dat past bij uw huidige leefsituatie en uw toekomstbeeld. Omdat er veel geld gemoeid is met een hypotheek is het zaak daarin niet over één nacht ijs te gaan. Raadpleeg daarom eens een erkend hypotheekadviseur, bijvoorbeeld bij Van Bruggen adviesgroep. Er is altijd een vestiging bij u in de buurt waar u een afspraak kunt maken, net als mijn moeder heeft gedaan.

Reageren is niet mogelijk