Energie leveranciers vergelijken

Energie leveranciers vergelijken, is dat iets wat jij wel eens doet? Zo niet, dan is het zeker raadzaam om dat wel eens te doen. Iedereen wil natuurlijk graag zo weinig mogelijk geld uitgeven aan vaste lasten, het is immers leuker om dit te spenderen aan leuke uitstapjes. Maar hoe kun je nu je vaste lasten omlaag brengen? Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je in de eerste plaats natuurlijk je verbruik proberen terug te dringen, dat is altijd een goede optie. Hoe minder je verbruikt, hoe minder je immers betaalt. Dit is bovendien niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Verschillende energie leveranciers vergelijken met elkaar is een volgende stap om te zetten. De tarieven liggen namelijk best wel wat uit elkaar, waardoor je flinke besparingen kunt realiseren. Het is daarom ook zeker wel de moeite waard om hier eens wat tijd aan te besteden. Wat dat betreft is energie leveranciers vergelijken een veel eenvoudigere manier om besparingen te realiseren dan bijvoorbeeld het zoeken naar de beste aanbiedingen voor je dagelijkse boodschappen. Voor een lagere energierekening hoef je maar eens in de zoveel tijd een keer wat uitzoekwerk te doen en daar kun je vervolgens vele maanden van profiteren.

Zelf energie leveranciers vergelijken

Wil je energie leveranciers vergelijken, dan kun je dit natuurlijk zelf gaan doen, maar je moet dan wel bedenken dat dit best veel werk is. Daar zijn verschillende redenen voor aan te dragen. In de eerste plaats is het gewoon veel werk omdat je uit heel veel verschillende aanbieders kunt kiezen in ons land. Er zijn heel veel bedrijven die gas en stroom kunnen leveren. Dat maakt het al wat lastiger. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je te maken hebt met verschillende soorten tarieven. Zowel voor gas als voor stroom betaal je in de eerste plaats vastrecht, maar de hoogte van dit bedrag verschilt per aanbieder. Daarop moet je dan al de verschillende energie leveranciers vergelijken. En dan heb je nog de verbruikstarieven van zowel gas als stroom. Om te weten hoe hoog jouw verbruikskosten zijn, moet je dus de verbruikstarieven vermenigvuldigen met jouw verbruik. Voor de totaalkosten moet je er dan nog weer het vastrecht bij op tellen. Als je dit zelf voor iedere leverancier zou willen doen, dan kun je begrijpen dat dit best even wat tijd kost en dat zou het best lastig maken om energie leveranciers te vergelijken.

Maak gebruik van vergelijkingssite

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer op deze manier aan de slag te gaan, je kunt namelijk gebruik maken van verschillende vergelijkingssites voor energie leveranciers vergelijken. Deze doen het rekenwerk voor je, waardoor het hele proces je eigenlijk nauwelijks nog tijd kost. Bij Slim Met Energie hoef je bijvoorbeeld zelf enkel maar aan te geven:

  • of je een enkele of dubbele stroommeter hebt
  • waar je woont
  • hoeveel gas en stroom je per jaar verbruikt

Op basis van deze gegevens kan de site van Slim Met Energie voor jou dan een vergelijking maken. Je ziet dan direct welke aanbieder de voordeligste is. Je kunt bij hen bovendien ook specifieke energie leveranciers vergelijken met elkaar. Wil jij bijvoorbeeld hoe dan ook groene stroom en gas afnemen? Dan kun je dit aanvinken en krijg je alleen aanbieders te zien die dit leveren. Blijkt uit de vergelijking dat jij een interessante besparing kunt realiseren door over te stappen? Dan kunnen zij dit ook meteen voor jou regelen en heb je daar dus ook zelf helemaal geen omkijken meer naar. Op deze manier is energie leveranciers vergelijken dus heel eenvoudig en het is dus zeker de moeite waard om dit af en toe eens te doen!

Reageren is niet mogelijk