Een bedrijfspand bouwen komt met unieke uitdagingen

Het verbouwen van huizen, schuren, uitbouwen van bestaande woningen en meer. Dat is wat we dagelijks doen als klusjesmannen. We hebben een bedrijfje opgezet vijftien jaar geleden met twee man en tegenwoordig hebben we zes man in vaste dienst en drie mensen die we op kunnen roepen wanneer zij nodig zijn. Het is een leuk bedrijf geworden waarbij we steeds meer werkzaamheden bij ons in de loods wilden doen om zo de druk op de klanten zelf te verminderen. Een prima idee, maar we kwamen er al snel achter dat ons pand daar helemaal niet geschikt voor was. Geen issue denk je, we zijn allemaal klusjesmannen en we zijn handig met onze handen dus dat is zo klaar. Mooi niet dus, want vanaf het eerste moment hebben we bepaald dat een bedrijfspand bouwen niet bij onze werkzaamheden hoort. Een bedrijfspand bouwen is namelijk verbonden aan eisen en voorschriften waar we nooit mee te maken hebben gehad – en er moet goed nagedacht worden over de invulling en de materialen. We kunnen veel, maar een bedrijfspand bouwen is niet een van de dingen waar we zo bekend mee geworden zijn. Het was hoog tijd om op zoek te gaan naar hulp.

Een bedrijfspand bouwen samen met BBAN

We hadden eigenlijk best veel hulp nodig omdat we niet goed wisten waar we moesten beginnen:

  • Hoe konden we het meeste uit de vergunningen halen?
  • Welke materialen konden we het best gebruiken?
  • Met of zonder verdieping?

We zijn daarom eens gaan zoeken naar de best mogelijk partner. Een bedrijfspand bouwen is namelijk een investering. De prijs was niet zo relevant voor ons, als het pand het maar waard zou worden en we er optimaal konden werken. Op dit moment verloren we namelijk inkomsten omdat ons bedrijfspand niet goed genoeg was. We kwamen terecht bij de mensen van BBAN, mensen met veel ervaring in de bouw maar met nog veel meer ervaring met een bedrijfspand bouwen (zakelijk.bban.nl). We boekten direct een gratis en vrijblijvend gesprek om te zien of we samen zouden kunnen werken op dit project. We blijven immers klusjesmannen die best veel werkzaamheden over kunnen nemen wanneer de plannen eenmaal staan en er mensen zijn die controleren of alles naar de regels gedaan is. Dat was geen enkel probleem, BBAN zou vooral een voorbereidende en ondersteunende functie hebben bij het bouwen van ons bedrijfspand. Perfect, want dat was wat het beste zou zijn voor ons. Een bedrijfspand bouwen, het ging eindelijk gebeuren toen we de tekeningen en plannen goedgekeurd hadden!

Aan het werk in onze nieuwe loods!

Een maand heeft het geduurd, maar het was de tijd meer dan waard. Een bedrijfspand bouwen zorgt ervoor dat er constant nieuwe uitdagingen komen, maar met de hulp van BBAN hebben we de beste oplossingen weten te vinden en hebben we zelfs een werkende verwarming in elk deel van de loods zonder dat het veel energie kost. Het werken is makkelijker geworden. We kunnen prefab gaan werken als we willen, we kunnen complete kozijnen in elkaar zetten of constructies voorbereiden zodat zij alleen nog in elkaar gezet hoeven te worden bij de klant. Dat betekent dat we sneller klaar zijn bij ons klanten en meer werk kunnen doen in de loods zelf – zonder dat we iemand tot last zijn. We merken nu al dat onze klanten het prettig vinden. Een bedrijfspand bouwen is het meest ingewikkelde dat we ooit gedaan hebben, maar als we het nog eens moeten doen, dan zeggen we zeker geen nee – want het is een ervaring op zich met de juiste hulp!

Reageren is niet mogelijk