Een avontuurlijke wandelreis om je geest te resetten

Tijdens alle dagelijkse beslommeringen absorbeert je geest allerlei troep waar jij niets aan hebt. Als je dit zelf weg zou kunnen gooien, dan is het niet erg, maar helaas heb je weinig controle over wat de hersenen wel en niet vasthouden. Hierdoor loopt je ‘processor’ als het ware minder snel en minder soepel. Als je immers veel tijd besteedt aan het piekeren over zaken die je niet kunt beïnvloeden, dan gaat dat ten koste van meer productieve gedachteprocessen. Daarnaast kan het leiden tot stress en teveel stress leidt tot allerlei vervelende fysieke klachten. De mens kun je wat dat betreft prima vergelijken met een computer. Al die dingen die ons denken en ons fysieke systeem verstoren of vertragen zijn te vergelijken met malware en virussen. Als je deze niet verwijdert, dan kan het op de lange termijn leiden tot vervelende klachten en zelfs serieuze gezondheidsrisico’s. Daarom is het dus zo belangrijk dat je af en toe een wandelreis onderneemt, zodat je al die overtollige nonsens uit je systeem kunt verwijderen. Waarom dit per se een wandelreis moet zijn is niet zo lastig uit te leggen. Als je namelijk een wandelreis onderneemt ergens in de ongerepte natuur, dan ben je op dat moment vrij van de bekende menselijke omgeving. De natuur zorgt meteen voor een stukje rust, maar als je alleen ergens in het gras gaat zitten, dan ga je nog steeds malen en piekeren. Dus natuur alleen helpt niet. Een mooie natuurlijke omgeving is dus een noodzakelijke voorwaarde voor het resetten van je geest, maar het is niet voldoende. Daarom moet je dus een wandelreis ondernemen. Juist als je gaat wandelen en dus fysiek aan de slag gaat, dan kun je je hersenen afleiden van alle beslommeringen. Als je echt actief gaat wandelen en gaat klimmen, dan moet je de kop er ook goed bijhouden. Daardoor wordt je wereld een stuk kleiner en ben je heel erg gericht op het moment zelf. Een wandelreis is als een soort meditatie voor de geest waarbij je jezelf dwingt om jezelf te focussen op het moment. Vervolgens kun je daardoor ook beter genieten van de natuur. Helemaal als je eenmaal boven op de berg staat na een intense klimtocht. Het uitzicht vult je geest dan en de vrijheid die je ervaart zal je geest helemaal resetten. Als je een wandelreis boekt van een week, dan kun je wel nagaan dat je na die week weer helemaal scherpt bent. Het besturingsprogramma van je menselijke systeem is als het ware weer helemaal opnieuw geïnstalleerd waardoor je geen last hebt van malware en virussen. Na een wandelreis kun je dus weer ‘afdalen’ naar je oude bestaan en daar kun je dan weer fris en helder starten met de dagelijkse bezigheden.

Een wandelreis onderneem je samen met Roy van Langen

Mocht je graag willen wandelen, dan kun je een wandelreis ondernemen onder begeleiding van Roy van Langen. Roy is een expert op het gebied van avontuurlijke en actieve vakanties. Je kunt via royvanlangen.nl dan ook verschillende actieve vakanties boeken zoals:

  • Actieve wandelreis in Oostenrijk
  • Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk
  • Actieve wandelreis in Italië

Als je dergelijke vakanties boekt, dan profiteer je dus ook maximaal van de expertise van je gids. Op deze manier kun je veel intenser genieten van de vakantie. Je ziet meer en doet meer als je een dergelijke vakantie boekt onder begeleiding van Roy.

Neem contact op voor meer informatie

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. Hiervoor kun je een mailtje sturen naar info@royvanlangen.nl.

Reageren is niet mogelijk