De veelgestelde vragen voor een ESTA aanvragen

Een reis naar de Verenigde Staten betekent dat u de tijd moet nemen voor een ESTA aanvragen. Alhoewel veel mensen denken dat dit erg lang duurt, valt dit allerzins mee. Al binnen een half uur kan het ESTA aanvragen afgerond zijn. Er zijn uiteraard veelgestelde vragen over het ESTA aanvragen.

  • Waar vraag ik het aan?
  • Wanneer heb ik het nodig en vraag ik het aan?
  • Krijg ik het visum en wat kost het?

Dit zijn de meest gestelde vragen die wij op de website esta-aanvragen.com vaak ontvangen. We zullen ze hier allemaal met u doornemen. Wanneer ga je voor een ESTA aanvragen? Dit is eigenlijk heel erg simpel. Gaat u voor minder dan 90 dagen naar de Verenigde Staten, bijvoorbeeld voor een vakantie of zakenreis? Dan heeft u hiervoor dit visum nodig. Gaat u voor langere tijd? Dan moet u een ander visum aanvragen. Een ESTA aanvragen moet ook wanneer u door Amerika heen reist naar een ander land. Vliegt u bijvoorbeeld naar Canada en maakt u een overstap in de Verenigde Staten? Dan hoort een ESTA aanvragen daarbij. Waar vraag u het visum aan? Dit kunt u gewoon op deze website doen. Wij bieden u hier als voordelen aan dat u het ESTA aanvragen volledig in het Nederlands kunt doen en u betaalt de kosten voor het visum gewoon met iDeal. Dat is wel zo makkelijk.

Wanneer doe je het ESTA aanvragen?

Een andere belangrijke vraag die wij op de website esta-aanvragen.com vraag krijgen is wanneer je de aanvraag nu precies moet doen. De meeste ESTA aanvragen worden binnen 72 uur behandeld. U weet dus binnen 3 dagen waar u aan toe bent. We raden u echter aan om dit verder van tevoren te doen. U weet maar nooit wat er mis kan gaan. Het beste is om dit te doen meteen nadat u uw tickets geboekt heeft, maar doe het uiterlijk een maand van tevoren. Dan neemt u echt ruim de tijd voor het ESTA aanvragen en dat is een goed idee. Krijg ik het visum ook altijd? Dit is een andere vraag die we ook veel horen. Omdat mensen voor het aanvragen moeten betalen, gaan ze er vaak vanuit dat ze ook altijd het visum krijgen. Maar dit is helaas niet het geval. Wanneer de Amerikaanse douane reden ziet om u te weigeren dan gebeurt dit ook. Ook kan de toegang tot het land u nog steeds geweigerd worden. De ESTA is puur een toestemming om naar het land te mogen vliegen of om hier per boot aan te komen.

De kosten voor het aanvragen van het visum

Aan het aanvragen zijn dus kosten verbonden. Dit bedraagt € 25 per persoon. Ook wanneer u een groepsaanvraag doet of wanneer u het aanvragen voor een kind uitvoert blijft dit hetzelfde bedrag. Nogmaals wijzen we u er graag op dat dit dus niet betekent dat u het visum ook automatisch krijgt. Wordt uw aanvraag afgewezen? Dan heeft u ook niet het recht om het geld terug te krijgen. Het is puur voor de aanvraag alleen. Dit is waarom het zo belangrijk is om het ESTA aanvragen op de juiste manier aan te pakken. Zorg dat u het juiste paspoortnummer heeft en dat dit paspoort nog lang genoeg geldig is. Alle gegevens die u in moet vullen op het formulier moeten juist zijn. Is dit niet het geval? Dan kan de aanvraag ook afgewezen worden en dan zult u de kosten dus weer opnieuw moeten betalen. Dit kan allemaal makkelijk voorkomen worden door het in een keer goed te doen.

Reageren is niet mogelijk