De prachtige vijvers van Jollygard

Vijvers en waterpartijen zijn prachtige en rustgevende elementen die een tuin verrijken. Jollygard is als bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van vijvers en waterpartijen, voor allerlei tuinen en met verschillende uitstralingen. Zo ontwerpen zij vijvers voor:

  • Landschapstuinen
  • Architectonische tuinen
  • Plantsoenen
  • Binnentuinen
  • Gemeenschappelijke tuinen
  • Bedrijfstuinen

Naast het ontwerpen verzorgt Jollygard uiteraard ook de aanleg van vijvers, waarbij ze gebruik maken van de mooiste materialen die duurzaam zijn en passen binnen het ontwerp dat zowel zij als u voor ogen heeft.

Vijvers voor verschillende locaties

Wanneer we kijken naar de verschillende soorten tuinen, dan worden hier ook verschillende soorten vijvers vereist. Een landschappelijk aangelegde tuin, zoals een Engelse tuin, kan twee soorten vijvers bevatten. In vroegere jaren, met name aan het begin van de vorige eeuw was het mode om bij landhuizen een Engelse tuin aan te leggen, waarbij vijvers onderdeel waren van de tuin. Deze vijvers waren vaak strak en symmetrisch gevormd, waarbij de materialen van het huis terugkwamen in de materialen die gebruikt werden voor de aanleg van de vijvers. Als tegenhanger was het niet ongebruikelijk dat er in een wat verder gelegen hoe van de tuin een vijver werd aangelegd die heel natuurlijk moest ogen. Hier was niets natuurlijks aan te ontdekken, maar voor het oog leek het net of het een vennetje of een plas was, die een klein meertje moest nabootsen. Voorzien van vele soorten hoog gras aan de oevers en met een grote variëteit aan andere planten en dieren, zoals karpers en kikkers, was dit een vijver die bijdroeg aan het uitdragen van de status van de bewoners van het huis. Dit soort tuinen werden soms nonchalant ontworpen, maar uit onderzoek is gebleken dat hier wel degelijk een architectonisch proces aan vooraf ging. Dit is vergelijkbaar met de werkwijze van Jollygard bij de aanleg van de vijvers die zij ontwerpen. Dit doen zij echter op geheel eigentijdse wijze, waarbij de tuin, de omgeving, de wensen van de klant en de natuur samen worden gebracht tot één geheel. Een samenspel van factoren die elke vijver van de hand van Jollygard uniek maakt en daarom is elke vijver toepasbaar op iedere locatie. Jollygard heeft er werk van gemaakt om in alle ontwerpen uit te gaan van het basisprincipe van een vijver. Het is een rustgevend element dat een natuurlijke balans brengt in elke tuin. Of het nu een strakke, symmetrische vijver is of een natuurlijk ogende waterpartij, Jollygard zorgt ervoor dat de toepassing van de juiste materialen ervoor zorgt dat de vormgeving en de uitstraling perfect tot zijn recht komt.

Voorbeelden van locaties

Jollygard heeft voor diverse locaties al een vijver ontworpen en dit zijn zeer verschillende locaties. Natuurlijk werken zij graag en veelvuldig voor particulieren, maar ook voor publieke ruimtes en tuinen is een vijver niet ondenkbaar. Veel appartementencomplexen worden tegenwoordig uitgerust met een binnentuin en ook hier kan Jollygard zonder problemen een passende vijver voor ontwerpen. Een vijver voor een bedrijfstuin is tegenwoordig ook steeds vaker terug te zien. Hierbij nemen bedrijven op een modern ingericht bedrijfsterrein het voortouw om rondom het bedrijfspand waterpartijen aan te leggen die meer natuurlijk ogen. Dit brengt meer sfeer in een anderzijds soms kille omgeving en het bevordert daarnaast de terugkomst van bepaalde dieren in de omgeving, zoals kikkers, reigers en verschillende soorten insecten. In een wereld waarin men duurzaam omspringt met vrijwel alles en waarin men oog heeft voor de natuur, is een vijver eigenlijk niet meer weg te denken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de aanleg van een vijver? Gaat u dan naar www.jollygard.nl en neemt u vrijblijvend contact op voor meer informatie over de aanleg van uw vijver.

Reageren is niet mogelijk