3 belangrijke technologische trends

Mobiliteit en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met elke technologische ontwikkeling komt een revolutionaire mobiliteitsoplossing weer een stapje dichterbij. En omdat we leven in het tijdperk van technologische innovatie, zien we de veranderingen in het mobiliteitslandschap zich in een rap tempo voltrekken.

Zelfrijdende auto blijkt heel veilig te zijn

Het bekendste voorbeeld is natuurlijk dat van de zelfrijdende auto. Grote bedrijven als Google, Ford, Uber, Lyft, Volvo en Tesla investeren reeds in de ontwikkeling van auto’s die zonder jouw besturing veilig op de plek van bestemming weten te arriveren. Verrassend genoeg zijn het niet de technologische mogelijkheden, maar is het vooral de wetgeving die ervoor zorgt dat deze auto’s nog niet op de vaderlandse wegen zijn te bewonderen.

Het klinkt immers eng: zelfbesturende auto’s die bijna zonder enige vorm van controle naast elkaar op de snelweg rijden. Maar is dit wel zo? Cijfers laten zien dat het eerste dodelijke ongeval met een zelfrijdende auto pas na 130 miljoen gereden mijlen plaatsvond. Ter vergelijking: bij reguliere auto’s valt er een dode per 94 miljoen gereden mijlen.

Verzekeringsbranche verandert snel

Een zelfrijdende auto is dus helemaal niet onveilig, maar zelfs veiliger dan een conventionele auto. En ben je toch niet helemaal gerust op het voorkomen van ongelukken? Laat je dan gewoon goed verzekeren. Dat is tegenwoordig makkelijker dan ooit, want 2017 wordt het jaar waarin de verzekeringsbranche flink wordt opgeschud.

Daar waar je voorheen gebonden was aan het betalen van vaste bedragen, doen veel verzekeraars inmiddels afstand van het jaarbedrag. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij een inboedelverzekering losse spullen te verzekeren. Op de website van Ruract lees je alles over de beste verzekeringen en gerelateerde dienstverleners.

Blockchain maakt gedecentraliseerd boekhouden mogelijk

Wie bezig is met zijn verzekeringen, ontkomt echter niet aan het nadenken over zijn financiën. Beide zaken hebben immers grote invloed op elkaar. Niet geheel toevallig zijn er ook in de financiële sector grote ontwikkelingen gaande. Zo maakt de blockchain, de welbekende techniek achter de Bitcoin, het bijvoorbeeld mogelijk om zonder de hulp van een bank te boekhouden.

Kun je hier desondanks toch wel een beetje hulp bij gebruiken? Dan informeert Ruract je over de boekhouders met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Van voordelige accountantskantoren tot gespecialiseerde fiscalisten: bij ons vind je altijd een betrouwbare partij die je daadwerkelijk verder helpt.

Reageren is niet mogelijk